De praktijk

Equibellien is gevestigd in Sint Odiliënberg op een magische plek midden in de natuur. Deze locatie is mijn inspiratieplek, dé plek waar ik les krijg van de natuur en is daarmee direct mijn raadgever voor gezondheid en (paarden en honden) welzijn.

Brede blik, heldere blik, blikhelder!

In mijn praktijk gebruik ik een holistische benadering om hoofdoorzaken van klachten te identificeren en te behandelen. Dit betekent dat we áltijd samen op zoek gaan naar de oorzaak. Een gezondheidsaandoening (klacht) is vaak een symptoom van een onderliggend probleem. In de zoektocht houd ik rekening met de fysieke en emotionele gesteldheid én de leefomgeving van jouw paard en/of hond. Tevens heb ik oog voor het karakter van het dier. Fysieke klachten kunnen evengoed ontstaan door een mentale en/of emotionele onbalans. 

Behandelplan

Voorafgaande aan een behandeling vraag ik je een uitgebreid anamneseformulier (vragenformulier) in te vullen. Dit anamneseformulier dient als hulpmiddel voor het verkrijgen van adequate informatie voor een diagnose en behandeling. Maar ook om inzichtelijk te krijgen of er contra-indicaties zijn waardoor behandelen wellicht (nu) niet verstandig is. Het is daarom belangrijk dat je dit formulier zo volledig en eerlijk mogelijk invult. Zonder deze voorinformatie wil ik niet behandelen mede omdat ik verantwoordelijk ben voor de behandeling die ik uitvoer. 

Een eerste behandeling begint met het bespreken van het anamneseformulier en een fysiek onderzoek. De combinatie van beide uitkomsten leidt naar de oorzaak van de klacht(en). Samen maken we een plan van aanpak wat bij jouw paard en/of hond past én wat voor jou als eigenaar haalbaar is. Ik streef naar een duurzame oplossing en daarvoor is het belangrijk dat het behandeltraject een kans van slagen heeft voor álle betrokkenen. 

Preventie

In mijn praktijk behandel ik niet alleen paarden en honden met een klacht. Veel liever besteed ik aandacht aan preventieve gezondheidszorg! Een paard en/of hond kan optimaal functioneren als het lichaam in balans is. Het zelfgenezend vermogen kan worden aangesproken en verstoringen kunnen herstellen. Je kunt daarom ook bij mij terecht voor orthomoleculair voedingsadvies, preventieve MLD behandelingen, preventieve (ondersteunende) bioresonanietherapie en bijvoorbeeld fecesonderzoek op parasieten. 

Vertrouw op je (onderbuik)gevoel

Mijn tip aan jou: als je (gedrags) veranderingen merkt wacht niet te lang met een interventie. Een paard en/of hond laat pas in een later stadium ongemak zien. Samen kunnen we het natuurlijk evenwicht (fysiek & emotioneel) proberen te herstellen. Geen standaardtherapieën. Elk individu is uniek en verdient daarom een behandeling op maat.

Equibellien is een samenvoeging van de namen Bell en Lien. Dé hond en hét paard die de inspiratiebron zijn voor mijn praktijk.

EQUIBELLIEN STAAT VOOR

Eigen-wijzen

Equibellien gebruikt eigen-wijsheid in haar keuzes. Daarbij vind ik het belangrijk om onafhankelijk te zijn. Waarom? Vrijheid! In vrijheid ontwikkel ik zo producten en diensten afgestemd op jou, jouw paard en/of hond.

Ontwikkelen

Leven is leren en ontwikkelen. Alles is altijd in beweging en dat vraagt van mij als therapeut en ondernemer bewust-zijn. Als professional sluit ik aan bij de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied en groei ik samen met jou naar een optimale gezondheid voor jouw paard en/of hond.

Samenwerken

Ik geloof in de kracht van verbinden. Wij allemaal zijn een onlosmakelijk deel van het grotere geheel. In het belang van de gezondheid van jouw paard en/of hond is samenwerking essentieel. Niet alleen tussen jou en mij, maar ook tussen alle andere betrokken specialisten (regulier & natuurkundig).

Inleven

Het ligt in de aard van mijn werk om te voelen en empatisch te zijn. Als therapeut zit ik niet tegenover jou om te vertellen wat je moet doen. Ik sta naast jou om samen te onderzoeken wat nodig is voor jou, jouw paard en/of hond.

(Authentiek) Bewust-zijn

Graag maak ik deel uit van, en draag ik bij aan een warm betrokken relatie waarbij we met elkaar verbinden, elkaar ondersteunen en elkaar stimuleren en inspireren om samen te groeien.

Verduurzamen

Ik draag graag een steen(tje) bij aan een duurzame wereld. Ik maak kritische keuzes. Als het gaat om in te zetten producten selecteer ik samenwerkingen met leveranciers, die ook in ontwikkeling blijven om duurzamer en dichter bij huis te produceren. Tevens geef ik een deel van mijn winst terug aan de maatschappij door jaarlijks een goed doel te steunen.

Beroeps-, bedrijf, - én productaansprakelijk

Equibellien is verzekerd tegen schadeclaims die voortkomen uit behandelingen, of die patiënten oplopen in de praktijk én voortkomen uit verkoop van producten. Ik heb vertrouwen in mijn behandelen en dát vertrouwen geef ik jou als eigenaar ook graag.

Geschillencommissie

Aangesloten bij de geschillencommissie GAT, erkend door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.