De therapeut(e)

initiator & oprichter
mirjam Frieman

Gedreven, liefdevol confronterend en met passie voor het vak: dát is de kracht van Equibellien.

Samen met mijn partner en zoon stond ik in 2017 aan de vooravond om te emigreren naar Schotland. Ons droomhuis heeft helaas nooit ons thuis mogen worden. Brexit had andere plannen voor ons in petto. Een beetje geluk bij een ongeluk. Mijn plannen met Equibellien heb ik uitgerold in Nederland en hierdoor ben ik beschikbaar voor jou!

Equibellien is ontstaan uit pure liefde voor het paard én de natuur. Flora en fauna spelen een belangrijke rol in mijn leven. Buiten is waar ik graag wil ZIJN. In continue verbinding, met de natuur, omringd door alle (wilde) dieren.

Als Tukker in Limburg woon ik met mijn gezin op een magische plek midden in de natuur.  Dagelijks word ik geraakt door de kracht van de natuur en het zelfhelend vermogen van het (dieren)lichaam. Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van het groei- en herstelproces van zoveel mooie paarden en honden. 

Ondernemen met passie dát is wat ik wil! Inspireren, oplossingen bedenken en de zorg voor jouw dier met een professionele inslag mengen op een menselijke manier, vanuit mijn hart. Ik wil dat je blij wordt, dat jouw dierbare paard en/of hond optimaal herstelt en dat mijn behandelmethode(s) van toegevoegde waarde zijn.

Werken vanuit een holistische benadering om hoofdoorzaken van ziekten te identificeren en te behandelen om het natuurlijk evenwicht (fysiek & emotioneel) te herstellen. Geen standaard therapieën. Elk dier is uniek en verdient daarom een behandeling op maat. 

Zoals het onderschrift van mijn logo ‘blending the best’ geloof ik in de kracht van SAMENwerking. Ik combineer wetenschappelijke kennis graag met natuurgeneeskundige therapieën. Liefdevol confronteer ik jou, en draag ik mijn kennis aan je over. Idealiter wil ik je namelijk niet terug zien in mijn praktijk. Duurzaam herstel is mijn uitgangspunt.

Mijn professionele grenzen (h)erken ik en zal ook als zodanig handelen binnen mijn praktijk en je tijdig – indien nodig – doorverwijzen naar een andere specialist.

Ik werd geen distributeur om potjes, voerzakken en worsten te schuiven. Wel om mijn hogere doel te kunnen bereiken en mijn passie te kunnen uitoefenen. Het naar een hoger niveau tillen van de paarden- en honden(voedings)branch in Nederland door het delen van kennis over het lichaam, over producten, over de juiste ingrediënten en voornamelijk over het belang van een holistische aanpak. Je bent op afspraak welkom in de barnshop waar je alle producten kunt zien, voelen, ruiken en uiteraard proberen! 

Equibellien heeft een erkend CAT-licentie. Dat betekent dat ik ben aangesloten bij de meest vooruitstrevende alternatieve beroepsorganisatie van Nederland. Equibellien is verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid,  bedrijfsaansprakelijkheid en productaansprakelijkheid. Tevens ben ik aangesloten bij de geschillencommissie GAT. Op deze wijze probeer ik jou als (potentiële) klant zekerheid te bieden dat jouw paard en/of hond in veilige en kundige handen is. Registratienr. 51152021-03-02.TL

Met ingang van 2022 heb ik mij uitgeschreven als erkend lymfetherapeut paard bij het MLDregister.nl. Onze visies sloten niet meer op elkaar aan. Vrijheid is wat ik wil uitdragen, in de keuzes die ik maak en in de ruimte die jij mag voelen om te kiezen. 

 

Leven is leren. Alles is áltijd in beweging en dat vraagt van mij als therapeut betrokkenheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied(en). Met regelmaat volg ik nascholingen, neem ik deel aan intervisie dagen en bezoek ik regelmatig lezingen en seminars. Hieronder tref je een overzicht van de studies die voor mij het meeste verschil hebben gemaakt.  

Voeding

Therapie

Complementair

communicatie

Overig

Congress 2018
Paarden Lymfedrainage

Blauwe Hengst